Smart-packaging-solutions-Sven

Sven Rotman - Procesoperator

"Je weet je rooster ver van tevoren dus het is ook heel goed te combineren met hobby’s"

Sven Rotman is Procesoperator aan de Kartonmachine bij Smart Packaging Solutions. "Bij de Kartonmachine leggen we de basis voor het eindproduct: een nieuwe verpakking van massief karton."

Verschillende werkplekken

"Als Operator bij de Kartonmachine heb je verschillende machines en werkplekken:
 

 • Stofvoorbereiding

Bij de stofvoorbereiding begint het proces. Hier maken we oud papier geschikt als grondstof voor nieuwe verpakkingen. Oud papier komt hier binnen en wordt verwerkt tot pulp. Als Operator houd je dit proces in de gaten en monitor je parameters.


 • Machinevoerder

Als Machinevoerder ben je de spil van de Kartonmachine. Dan ben je allround Operator, beheers je alle onderdelen en ken je het hele proces tot in de puntjes.”
 

 • Plakkerij - Droger

Van de pulp wordt een filler gemaakt. Bij de plakkerij wordt de filler aan weerszijden gelamineerd en beplakt volgens de wensen van de klanten. Als droger ben je hier verantwoordelijk voor en neem je ook monsters.
 

 • Plakkerij - Stoker

Stoker (bediening stoomketel) is een andere rol in de plakkerij. Als stoker ondersteun je de droger. Je zorgt ervoor dat de juiste rollen klaarstaan en doet visuele controles.
 

 • Snijmachine - de afslag

Bij de afslag worden vellen karton vervolgens in de lengte en de breedte gesneden door een snijmachine. Hier is het heel belangrijk dat de snijmachine op de juiste manier is afgesteld. Als Formaatsteller is dat jouw taak. De vellen worden afgeleverd op een pallet en zijn dan klaar voor verdere verwerking.

Smart-packaging-solutions-Sven-2

Veel afwisseling in je werk

“Als Procesoperator aan de Kartonmachine heb je veel afwisseling in het werk. Je wisselt regelmatig van werkplek en doet dus niet elke dag hetzelfde. Ik werk in een vijfploegendienst. Ik werk twee ochtenden, twee middagen en daarna twee nachten. Vervolgens ben ik vier dagen vrij. Ik vind het een ideaal rooster. Je weet je rooster ver van tevoren dus het is ook heel goed te combineren met hobby’s. Ook als je een keer vrij wilt nemen, is dat altijd goed te regelen.”

Collega's zijn heel graag bereid om je te helpen

“Als nieuwe medewerker word je goed begeleid. Je wordt ingewerkt door ervaren collega’s. Alle collega’s zijn heel graag bereid om je te helpen en dingen uit te leggen. Bij de Kartonmachine werk je met een vaste ploeg. De samenwerking gaat heel goed. Iedereen is op elkaar ingespeeld, en dat is vooral belangrijk bij een storing. De machine moet volcontinu draaien. Op het moment dat er een storing is en de sirene gaat, moet die zo snel mogelijk worden verholpen. Iedereen weet op zo’n moment precies wat hij of zij moet doen en is erop gebrand om de storing zo snel mogelijk te verhelpen.”

Smart-packaging-solutions-Sven-3

Smart sluit aan bij mijn persoonlijke ambities

“Smart stimuleert je om door te groeien en door te leren en dat sluit heel goed aan bij mijn persoonlijke ambities. Ik wil me graag blijven ontwikkelen. Ik ben nu Operator A en bezig met een opleiding voor Procesoperator B bij de Technicampus in Deventer. De opleiding wordt door Smart betaald. Eén dag in de week ga ik naar school en daarvoor krijg ik alle ruimte van Smart. Als ik de opleiding voor Procesoperator B heb afgerond, kan ik verder doorgroeien naar de functie van (reserve) Teamleider. Dat is uiteindelijk mijn ambitie.”

Wil jij net als Sven bouwen aan je toekomst bij Smart Packaging Solutions Nederland? 
Solliciteer dan direct op één van onze vacatures!

Ga ook voor smart

Denk jij goed in ons team te passen? Solliciteer dan op de vacature die het beste bij jou past!
Bekijk vacatures
Delen