IMG-20240610-WA0056

Roland Griep - Medewerker Facilitaire Inkoop

"Het sociale aspect van mijn werk geeft me de meeste voldoening."

Van een achtergrond in de slagersvakschool naar een veelzijdige spil binnen Smart Packaging Solutions. Dat is het verhaal van Roland Griep, een toegewijde professional die in zijn 24 jaar bij Smart Packaging Solutions een indrukwekkende groei heeft doorgemaakt. "Ze zeggen wel eens tegen mij: Roland kan alles, weet alles, regelt alles." lacht hij. Zijn carrière bij Smart Packaging Solutions laat duidelijk zien hoe inzet en passie kunnen leiden tot professioneel succes.

Mijn loopbaan bij Smart begon in het jaar 2000 bij de Bobst 8/9 (Stansmachine). Daarna ben ik terechtgekomen op de administratie van de Technische Dienst. Na de verzelfstandiging van Smart uit het Smurfit-tijdperk, werd Solidpack opgestart. Hier heb ik meer dan 15 jaar nauw samengewerkt met de toenmalige Hoofd Inkoop. Naast mijn dagelijkse werkzaamheden heb ik negen jaar in de Personeelsvereniging gezeten, vijf jaar in de Ondernemingsraad (waarvan ik momenteel voorzitter ben) en heb ik meer dan vijf jaar als tweede penningmeester van het Personeelsfonds gewerkt. Daarnaast ben ik al jaren actief in de CAO-delegatie vanuit de CNV en momenteel voor het tweede jaar onderdeel van de kerstcommissie.

IMG-20240610-WA0054

Als mijn werkdag begint, weet ik nooit precies wat de dag zal brengen. Ik ben verantwoordelijk voor het beheren van alle facilitaire zaken binnen Smart. Dit betekent dat ik zorg draag voor het gebouwenbeheer in samenwerking met de technische dienst, onderhoud aan roldeuren, groenvoorziening, schoonmaak, heftrucks, telefonie, printers, kantine, bedrijfsauto’s, ICT en nog veel meer. Mijn taken zijn breed en divers, wat het werk uitdagend en dynamisch maakt.

Ik werk 36 uur per week in dagdienst, wat ideaal is voor mijn werk-privébalans. In mijn functie als Medewerker Facilitaire Inkoop heb ik geen vaste werkplek. Vaak ben ik op locatie voor afspraken of om storingen aan te pakken. Dit kan variëren van dienstreizen naar andere bedrijven tot het ontvangen van leveranciers op Smart. Geen dag is hetzelfde en dat maakt mijn werk extra leuk.

Op een typische dag begint mijn dienst met het oplossen van eventuele problemen die zijn ontstaan. Dit kunnen storingen aan deuren of automaten zijn, of het coördineren van schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden. Ik geniet ervan om mijn collega’s te ontzorgen en problemen zo snel en goed mogelijk op te lossen. Mijn betrokkenheid bij diverse projecten, zoals het huidige dakproject, zorgt ervoor dat ik altijd iets nieuws leer en mezelf blijf ontwikkelen.

Het Smart-team

Ik maak deel uit van een klein maar hecht team van drie personen op de inkoopafdeling. Ondanks onze kleine omvang, kunnen we altijd op elkaar rekenen en vormen we een sterk team. De bedrijfscultuur bij Smart is open en laagdrempelig, iets wat ik erg waardeer. Hier is geen hiërarchie; iedereen, van OT-leden tot de directie, wordt met dezelfde mate van respect behandeld. Dit zorgt voor een fijne werksfeer waarin ik me thuis voel.

Wat mij enthousiast maakt om voor Smart Packaging Solutions te werken, is het sociale aspect. Het klaarstaan voor collega’s en hen helpen bij problemen is iets waar ik veel voldoening uit haal. Bovendien biedt Smart veel mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik heb in mijn tijd bij het bedrijf verschillende opleidingen gevolgd.

IMG-20240610-WA0052

"Ik hou van werken zolang het werken is waarvan ik hou." Deze quote van Johan Cruijff spreekt mij aan en past perfect bij mijn werkethos. Bij Smart zijn er volop mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel persoonlijk als binnen de organisatie. Grijp die kans en ontdek zelf hoe boeiend en afwisselend een carrière bij Smart Packaging Solutions kan zijn.

Ga ook voor smart

Denk jij goed in ons team te passen? Solliciteer dan op de vacature die het beste bij jou past!
Bekijk vacatures
Delen