Smart-Packaging-Solutions-Nederland-Rob-Tiemessen-3

Rob Tiemessen - Monteur Mechanisch Technische Dienst

“Het leukste aan mijn werkzaamheden? Dat is de afwisseling."

Rob Tiemessen is Monteur Mechanisch Technische Dienst bij Smart Packaging Solutions in Loenen. “Ik heb het vak hier grotendeels in de praktijk geleerd.”

Elke dag weer anders

“Het leukste aan mijn werkzaamheden? Dat is de afwisseling. Als Monteur Mechanisch Technische Dienst is echt geen dag hetzelfde. Alles wat je doet heeft uiteraard te maken met techniek, maar het is elke keer weer anders. De ene dag werk je aan de pulper, een machine waarin oud papier met water wordt vermengd. En de andere dag ga je aan de slag met de stansmachine of los je een storing op. De afwisseling en het onverwachte vind ik juist leuk aan mijn werk.”

Smart-Packaging-Solutions-Nederland-Rob-Tiemessen-1

Opleiding en school combineren

“Ik heb het vak grotendeels in de praktijk geleerd bij Smart Packaging Solutions. Toen ik bezig was met mijn opleiding Eerste Monteur Mechatronica, ben ik hier komen werken. Tot dat moment deed ik de opleiding voltijds, maar leren in combinatie met werken past veel beter bij mij. Daarom ben ik toen de BBL-opleiding gaan doen. Vier dagen in de week werkte ik bij Smart en één dag ging ik naar school. Voor mijn gevoel leerde ik toen veel meer omdat ik alles direct in de praktijk kon toepassen. Ik heb toen bijvoorbeeld voor mijn eindopdracht zelf een besturingskast in elkaar gezet die twee torenpompen aanstuurt. Dat is een onderdeel van de Kartonmachine. In de besturingskast zitten behoorlijk wat kabels en componenten en als dat dan klaar is en werkt geeft dat een gevoel van trots.”

Vrijheid in je werk

“De werksfeer bij Smart is uitstekend. Je krijgt hier de vrijheid om je werkzaamheden uit te voeren. Het is niet zo dat je leidinggevende je constant op de vingers staat te kijken en dat werkt voor mij erg prettig. Er werken leuke collega’s waar je goed mee kunt samenwerken. Tijdens de pauzes is er volop ruimte om te ouwehoeren, maar als er gewerkt moet worden, dan wordt er ook gewerkt. Bovendien hebben de collega’s veel kennis in huis: iedereen wil elkaar helpen.”

Smart-Packaging-Solutions-Nederland-Rob-Tiemessen-4

Ruimte om door te groeien

“Nadat ik de opleiding Eerste Monteur Mechatronica had afgerond, ben ik doorgegaan met de MBO niveau 4-opleiding Technisch Leidinggevende. Dat is ook een BBL-opleiding en die wordt door Smart betaald. Ik ben nu nog jong, maar wellicht wil ik in de toekomst doorgroeien naar een leidinggevende functie. Smart geeft mij de kans om alvast mijn diploma te halen. Ook kun je via Smart cursussen volgen om je kennis verder uit te breiden. Smart geeft me volop kansen om me de komende jaren verder te ontwikkelen.”

Wil jij net als Rob bouwen aan je toekomst bij Smart Packaging Solutions Nederland? 
Solliciteer dan direct op één van onze vacatures!

Ga ook voor smart

Denk jij goed in ons team te passen? Solliciteer dan op de vacature die het beste bij jou past!
Bekijk vacatures
Delen