Smart-Packaging-Solutions-Nederland-Marcel-Ribbink-1

Marcel Ribbink - Operator drukmachine

‘Je doet nooit hetzelfde en dat maakt het werk zo leuk. Ik ben trots op het product dat we elke dag maken.’

Marcel Ribbink is Operator Drukmachine bij Smart Packaging Solutions. “Ik ben trots op het product dat we elke dag maken.”

“Als Operator aan de drukmachine zorg je ervoor dat een verpakking volgens de wensen van de klant wordt bedrukt. Je zorgt ervoor dat de machine helemaal is afgesteld op het formaat vellen en het type bedrukking. Als Operator verzorg je de voorbereiding, het in- en afstellen van de machine, hou je de drukspanning in de gaten en controleer je steekproefsgewijs de kwaliteit van het drukwerk. Als ik klaar ben, gaat het bedrukte vel door naar de stansmachine en de vouw-/lijmmachine voor verdere verwerking.”

Verschillende druktechnieken

“Bij Smart hanteren we verschillende druktechnieken: vlakdruktechniek (offset drukken) en flexodruk. Je krijgt een opleiding waarin je de verschillende druktechnieken leert. Zelf had ik bijvoorbeeld toen ik hier begon al veel ervaring met flexodruk, maar nog geen ervaring met offset drukken. Ik heb toen aangegeven dat ik me daar in wil verdiepen. Via Smart Learning, het interne opleidingsprogramma voor Operators, volg ik daar een opleiding voor.”

Smart-Packaging-Solutions-Nederland-Marcel-Ribbink-4

Goed inwerktraject

“Ik werk hier nu een half jaar en ik vind het ontzettend leuk. Ik ben zeer goed ingewerkt. Er werd veel tijd vrijgemaakt om mij wegwijs te maken met een voor mij nieuwe machine. Je staat altijd met zijn tweeën aan de machine, dus als je een vraag hebt kun je altijd bij een collega terecht. Daarnaast is er dus een goed intern opleidingsprogramma. Nu ben ik bezig met Operator A en straks ga ik Operator B volgen om nog meer kennis en vaardigheden op te doen.”

Drieploegendienst

“Als Operator drukmachine werk je in een drieploegendienst. Je hebt ochtenddienst, middagdienst of nachtdienst en dat rouleert steeds. Groot voordeel vind ik dat je elk weekend vrij bent, dus dit werk is echt goed te combineren met je sociale leven. Na een middagdienst of een nachtdienst heb je zelfs altijd een lang weekend. Ook als je een keer een dag vrij wilt, is dat eigenlijk altijd te regelen.”

Smart-Packaging-Solutions-Nederland-Marcel-Ribbink-3

Hele goede sfeer

“Er hangt een hele goede sfeer en dat máákt een bedrijf. Iedereen doet fatsoenlijk en netjes tegen elkaar en gaat met respect met elkaar om, van top tot werkvloer. Ook de bedrijfsleider komt regelmatig langs om een praatje met je te maken en te vragen hoe het gaat.”

Afwisselend werk

“Het werk is afwisselend. Je doet eigenlijk nooit hetzelfde en dat maakt het werk zo leuk. Elke dag zijn er wel weer andere uitdagingen waar je rekening mee moet houden. Dat varieert van het type bedrukking tot dozen die variëren in dikte en afmeting. En elke dag is het jouw taak om ervoor te zorgen dat een verpakking op de juiste manier wordt bedrukt. Dat doe ik met passie en ik ben trots op het product dat we elke dag maken.”

Wil jij net als Marcel bouwen aan je toekomst bij Smart Packaging Solutions Nederland? 
Solliciteer dan direct op één van onze vacatures!

Smart-Packaging-Solutions-Nederland-Marcel-Ribbink-2

Ga ook voor smart

Denk jij goed in ons team te passen? Solliciteer dan op de vacature die het beste bij jou past!
Bekijk vacatures
Delen