interview-kees-thumb

Kees Emons - Plantmanager

Smart Packaging Solutions, het best bewaarde geheim van Loenen

Een industrieel bedrijf heeft op het eerste gezicht iets afstandelijks. Iets sfeerloos. Dat de werkelijkheid heel anders kan zijn, weet Kees Emons, Plantmanager bij Smart Packaging Solutions. Voor hem was de sfeer van Smart Packaging Solutions juist een belangrijke motivatie om er te komen werken. Het best bewaarde geheim van Loenen, noemt hij het ook wel. Hij vertelt enthousiast waarom.

Kees begon zijn loopbaan bij Smart Packaging Solutions (toen nog Solidpack) als Controller, toen het bedrijf zich in 2006 had losgemaakt van de toenmalige Smurfit Group. Wat hem direct opviel was de naar eigen zeggen ‘prettige sfeer’ van het bedrijf. Kees: “Er heerst hier een bepaalde gemoedelijkheid: mensen hebben iets voor elkaar over. Daarnaast is de mentaliteit van het soort ‘niet lullen maar poetsen’. Iedereen is hier trots op het bedrijf en het product dat het maakt. Dat heeft ons gebracht waar we nu zijn. We zijn enorm gegroeid in sectoren die zich niet makkelijk laten voorspellen, zoals de visindustrie. Het maakt tegenwoordig niet uit wat de klant vraagt, wij zorgen dat het geregeld wordt.”

 

Doorgroeimogelijkheden

Nadat Smart Packaging Solutions onderdeel werd van moederbedrijf VPK Packaging Group kwam er in de locatie Loenen een positie als Plantmanager vrij. Aan Kees is gevraagd deze functie in te vullen. Kees: “Wij kijken goed naar het potentieel aan mensen binnen het bedrijf. Daar waar het kan, proberen we nieuwe functies in te vullen met eigen mensen, zoals in mijn geval. Dat zegt iets over de doorgroeimogelijkheden die je hier hebt. Er doen zich genoeg kansen voor om jezelf te ontwikkelen met interne en externe opleidingen. We moedigen onze collega’s aan deze kansen ook te grijpen.”

 

Bottom-up

Naast de vele doorgroeimogelijkheden is de organisatie vooral aantrekkelijk om zijn open, informele bedrijfscultuur, vindt Kees: “We zijn enorm gegroeid, maar altijd klein gebleven in toegankelijkheid. Naar buiten toe, maar ook binnen de organisatie. Dat blijkt onder andere uit onze Smart Teams, waarmee we de verantwoordelijkheid zo laag mogelijk in de organisatie willen krijgen. Dit door onze collega’s te stimuleren met goede ideeën te komen binnen zelfgekozen thema’s als veiligheid en productiviteit. Hiervoor stellen we de benodigde budgetten beschikbaar. Zo waarborgen we dat er daadwerkelijk iets gedaan wordt met wat er op de werkvloer wordt aangedragen.”

 

Volste vertrouwen

Tot slot hebben medewerkers van Smart Packaging Solutions het voordeel te werken in een organisatie met volop toekomstperspectief. Kees: “We zijn een goed renderend bedrijf in een markt die beperkt conjunctuurgevoelig is. Bovendien krijgen we het vertrouwen en de middelen om te investeren, zodat we ons kunnen blijven ontwikkelen. Daarvoor liggen er ambitieuze plannen voor de komende jaren. Dat maakt ons vertrouwen in de toekomst enorm.”

Ga ook voor smart

Denk jij goed in ons team te passen? Solliciteer dan op de vacature die het beste bij jou past!
Bekijk vacatures
Delen