JeffreyS

Jeffrey Strating - Procesoperator

''Het is een prachtig vak om te beoefenen. Geen dag is hetzelfde!''

Van een werktuigbouwkundige achtergrond naar een veelzijdige spil in het hart van Smart Packaging Solutions. Dat is het verhaal van Jeffrey Strating, één van de vele talenten die hier hun passie voor kartonproductie hebben gevonden. Jeffrey heeft zich binnen ruim 2 jaar ontwikkeld tot een deskundige Procesoperator in verschillende facetten van het proces. Hij deelt zijn ervaringen graag: "Als je op zoek bent naar een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is, dan is dit de plek voor jou." Jeffrey's reis bij Smart Packaging Solutions illustreert perfect hoe toewijding en enthousiasme kunnen leiden tot een bloeiende carrière.

Als mijn dienst begint wijst de machinevoerder mij een werkplek toe, waarna ik mijn collega van de vorige ploeg aflos. Gedurende mijn dienst ben ik constant alert, omdat er van alles kan gebeuren. Denk hierbij aan een vastloper of baanbreuk. De veiligheid van mijzelf en mijn collega's zie ik op dit soort momenten dan ook als mijn grootste verantwoordelijkheid. 

De werkplekken

Aan de Kartonmachine beheers ik vier van de vijf werkplekken (pulper, droger, stoker en formaatsteller). Ik heb dan eigenlijk ook geen voorkeur voor een werkplek, het rouleren maakt het juist afwisselend en leuk. Ook sta je continu aan, omdat er van alles kan gebeuren. Dit maakt het werk extra uitdagend.

Als procesoperator aan de pulper ben ik de eerste schakel in het proces. Kortgezegd worden in dit proces de balen oud papier gereinigd van vervuiling (o.a. metaal, textiel, plastic). We mixen zoveel mogelijk verschillende type balen door elkaar. Daarna zorgt de machinevoerder voor een goede fillerlaag met het juiste gramgewicht en vochtgehalte. Ook stuurt hij de ploeg aan en is de verantwoordelijke over het gehele proces. De droger lamineert vervolgens aan beide zijden van de fillerlaag een kraftlaag. De stoker ondersteunt daarnaast de droger door de rollen klaar te leggen en af te steken. Als stoker heb je een ondersteunende functie door verschillende bakken te legen. Tenslotte vervul ik soms de rol van formaatsteller, waar ik aan het einde van het proces sta. Hier controleren we de afmetingen van het karton en zorgen we ervoor dat alles voldoet aan de specificaties.

Ik ben nog lang niet uitgeleerd bij Smart. Wellicht dat ik in de toekomst wel (reserve) machinevoerder kan worden. Dat is een mooie ambitie voor mij om naartoe te werken.

Jefrrey Strating 1

Het team

Wat mijn collega's betreft, heb ik het geluk om deel uit te maken van een vriendelijke, collegiale ploeg. Samen werken we hard en steunen we elkaar. Het is dan ook een fijn gevoel om samen als ploeg een kwalitatief goed eindproduct af te leveren. Daarnaast heeft Smart een fijne werksfeer. Een lokaal bedrijf, veel collega's uit de buurt. Dit maakt het familiair. 

De ploegendienst

Ik werk in een 5-ploegendienst. Dit is twee keer een ochtenddienst (06:00 - 14:00), twee keer een middagdienst (14:00 - 22:00) en twee keer een nachtdienst (22:00 - 06:00). Vervolgens ben ik vier dagen vrij. Soms vind ik de nachtdiensten wat pittig. De ploegenstructuur maakt echter dat je werktijden erg variëren en je extra veel vrije tijd hebt. 

jeffreystaan

Kortom, ik vind het leuk om te werken bij Smart Packaging Solutions. Ik geniet van de uitdagingen en de afwisseling van mijn werk en ik ben trots op wat we hier samen bereiken.

Ga ook voor smart

Denk jij goed in ons team te passen? Solliciteer dan op de vacature die het beste bij jou past!
Bekijk vacatures
Delen