Smart-Packaging-Solutions-Nederland-Gerard-Remmelenkamp-4

Gerard Remmelenkamp - Procesoperator

“Ik ben trots op de ploeg waar ik onderdeel van ben. We functioneren echt als een team.”

Gerard Remmelenkamp werkt in de productie bij Smart Packaging Solutions in Loenen. "Ik werk als Operator aan de Kartonmachine."

Werkplekken

Bij de Kartonmachine leggen we de basis voor het eindproduct: een nieuwe verpakking van massief karton. Als Operator bij de Kartonmachine heb je verschillende machines en werkplekken. 

Werkplek 1 - stofvoorbereiding:

Bij de stofvoorbereiding begint het proces. Hier maken we oud papier geschikt als grondstof voor nieuwe verpakkingen. Oud papier komt hier binnen en wordt verwerkt tot pulp. Als Operator houd je dit proces in de gaten en monitor je parameters.

Werkplek 2 - plakkerij - droger:

Van de pulp wordt een filler gemaakt. Bij de plakkerij wordt de filler aan weerszijden gelamineerd en beplakt volgens de wensen van de klanten. Als droger ben je hier verantwoordelijk voor.

Werkplek 3 - plakkerij – stoker:

Stoker is een andere functie in de plakkerij. Als stoker ondersteun je de droger. Je zorgt ervoor dat de juiste rollen klaarstaan, neemt monsters en doet visuele controles.

Werkplek 4 - snijmachine/de afslag:

Bij de afslag worden vellen massief karton vervolgens in de lengte en de breedte gesneden door een snijmachine. Hier is het heel belangrijk dat de snijmachine op de juiste manier is afgesteld. Als formaatsteller is dat jouw taak. De vellen worden afgeleverd op een pallet en zijn dan klaar voor verdere verwerking.

Werkplek 5 - machinevoerder:

Als machinevoerder ben je de spil van de kartonmachine. Dan ben je allround Operator en beheers je alle onderdelen.

Smart-Packaging-Solutions-Nederland-Gerard-Remmelenkamp-2

Ontwikkelmogelijkheden

Als je van techniek houdt, heb je hier echt de mogelijkheid om je kennis uit te breiden. Ik ben nu Operator A en bezig met een externe opleiding voor Procesoperator B. De opleiding wordt door Smart betaald. Als ik die opleiding heb afgerond, ben ik allround Operator. Ik volg de opleiding bij de Technicampus in Deventer. Smart geeft me daarvoor alle ruimte. Eén dag per week ga ik naar school en daarnaast doe ik praktijkopdrachten. Als ik daarbij hulp of informatie nodig heb, zijn collega’s altijd bereid om me te helpen.

Veel afwisseling

Je hebt hier veel afwisseling in de werkzaamheden. Je start op één werkplek en leert om op verschillende werkplekken te werken. Elke werkplek heeft zijn charme. Ik ben een doener, wil altijd bezig zijn. Daarom ben ik hier goed op mijn plek. Hier ligt altijd werk.

Smart-Packaging-Solutions-Nederland-Gerard-Remmelenkamp-1

Ons team

Ik ben trots op de ploeg waar ik onderdeel van ben en hoe we het allemaal doen. We functioneren echt als een team en dat vind ik prachtig. Dat zie je het beste op momenten dat het echt moet. De machine draait volcontinu. Op het moment dat er een storing is en de sirene gaat, moet die zo snel mogelijk worden verholpen. Als ploeg ben je op zo’n moment echt een geoliede machine. Iedereen weer op zo’n moment precies wat hij of zij moet doen. Trots ben ik als ik het eindproduct zie: een hoogwaardige verpakking die er gelikt uitziet.

Vijfploegendienst

Ik werk in een vijfploegendienst. Ik werk twee ochtenden, twee middagen en daarna twee nachten. Vervolgens ben ik vier dagen vrij. Ik vind het een ideaal rooster. Je weet je rooster ver van tevoren dus het is ook heel goed te combineren met thuis, hobby’s en sport. Tussen de wisseling van diensten zit 24 uur, dus ook tussen de diensten heb je veel vrije tijd.

Smart-Packaging-Solutions-Nederland-Gerard-Remmelenkamp-3

Goede werksfeer

Ik vind het heel prettig dat je het vertrouwen en de vrijheid krijgt om je werkzaamheden uit te voeren. Er hangt een goede werksfeer met collega’s die voor je klaarstaan. Dat merk je ook als je hier begint. Oudere, ervaren werknemers ontfermen zich over nieuwe jongens en maken hen wegwijs. Ik ga met plezier naar mijn werk toe en ben een gelukkig man.

Wil jij net als Gerard bouwen aan je toekomst bij Smart Packaging Solutions Nederland? 
Solliciteer dan direct op één van onze vacatures!

Ga ook voor smart

Denk jij goed in ons team te passen? Solliciteer dan op de vacature die het beste bij jou past!
Bekijk vacatures
Delen