Smart-Packaging-Solutions-Nederland-Eline-Verheijden-3

Eline Verheijden - Milieu Coördinator

“De onderlinge betrokkenheid is groot. Het draait niet alleen maar om werk: er wordt ook regelmatig interesse getoond in hoe het met jou als persoon gaat.”

Eline Verheijden is Milieu Coördinator bij Smart Packaging Solutions. “Het geeft veel voldoening om te mogen helpen om onze impact op het milieu te verkleinen.”

“Als Milieu Coördinator heb ik een prachtige baan over een thema dat mij zeer aanspreekt. Ik heb een breed takenpakket waarin ik op allerlei manieren bezig ben met milieu. Ik vraag onder meer milieuvergunningen aan en controleer of we voldoen aan milieuwetgeving. Verder houd ik het chemicaliënregister bij en maak ik veiligheidskaarten zodat collega’s weten hoe zij veilig en milieuverantwoord met bepaalde stoffen om moeten gaan. Ook vraag ik subsidies aan, ben ik verantwoordelijk voor de ISO 9001- en ISO 140001-certificering en maak ik regelmatig rapportages over onze milieuprestaties. Juist die afwisseling maakt het werk zo leuk.”

Energieverbruik verlagen geeft energie

“Hoe kunnen we onze impact op het milieu verder verkleinen? Dat is een van de zaken waar ik me mee bezig hou. Als Milieu Coördinator breng ik het energieverbruik in kaart en inventariseer ik mogelijkheden om het verbruik te reduceren. Een voorbeeld daarvan is dat we steeds minder water nodig hebben voor de productie van massief karton. Dat komt omdat we in staat zijn om in ons productieproces steeds meer water te hergebruiken. Het geeft veel energie om als Milieu Coördinator in samenwerking met betrokken collega’s stappen te blijven zetten.”

Smart-Packaging-Solutions-Nederland-Eline-Verheijden-1

Ruimte voor cursussen en opleidingen

“Het is voor mijn werk belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen en wet- en regelgeving. Daarom ga ik regelmatig naar kennisdagen en volg ik cursussen. Smart geeft de ruimte om zelf cursussen aan te dragen om je kennis te verrijken. Om een voorbeeld te noemen: ik heb milieuwetenschappen gestudeerd, maar het ISO-systeem gaat ook voor een deel over kwaliteitsmanagement. Om ook op dat vlak kennis op te doen, heb ik daarover een cursus gevolgd.”

Helpen om de footprint te verkleinen

“Milieu loopt als een rode draad door al mijn werkzaamheden heen. Het geeft veel voldoening om vanuit mijn rol een bijdrage te mogen leveren om onze footprint te verkleinen. Voldoening ervaar ik ook bijvoorbeeld als een aangevraagde vergunning wordt verleend. Of als we een ISO-audit met goed gevolg hebben doorstaan en de externe auditor aangeeft dat wij het goed voor elkaar hebben.”

“Het geeft veel voldoening om vanuit mijn rol als Milieucoördinator te mogen helpen om onze footprint te verkleinen.”

Smart-Packaging-Solutions-Nederland-Eline-Verheijden-4

Aandacht

“Sinds 2020 werk ik bij Smart Packaging Solutions. De onderlinge betrokkenheid en de aandacht voor elkaar is één van de zaken die mij opvallen. Het draait niet alleen maar om werk: er wordt ook regelmatig interesse getoond in hoe het met jou als persoon en privé gaat. Verder organiseert de personeelsvereniging regelmatig leuke activiteiten. Dat varieert van een whiskyproeverij tot een mountainbiketocht of een crea-avond. Zo leer je collega’s ook op een andere manier kennen.”

'Wil jij net als Eline bouwen aan je toekomst bij Smart Packaging Solutions Nederland? 
Solliciteer dan direct op één van onze vacatures!'

Smart-Packaging-Solutions-Nederland-Eline-Verheijden-5
Smart-Packaging-Solutions-Nederland-Eline-Verheijden-2

Ga ook voor smart

Denk jij goed in ons team te passen? Solliciteer dan op de vacature die het beste bij jou past!
Bekijk vacatures
Delen